Zomerinspiratie

Zomer. Het ideale seizoen om weg te dromen met een prachtig boek. Om even de tussenstand op te maken: waar kom ik vandaan en waar ga ik heen? Wat wil ik eigenlijk echt? En natuurlijk om lekker te genieten.

Op zoek naar een inspirerend boek voor de zomer? Met inhoud en licht verteerbaar? Dit zijn mijn zomertips.

Start where you are

Originele quotes, luchtig, met fantastische opdrachten en vragen die je echt aan het denken zetten over het leven. Stof tot nadenken voor ’s avonds in de tent bij het licht van je zaklamp maar ook geschikt voor aan de rand van het zwembad of boven op een mooie berg met de zon op je hoofd.

Su-per-mooi en inspirerend boekje. Hebberigmakend. Klik maar eens op ‘inkijkexemplaar’ op bol.com bij dit boek:

Wat belangrijk is

‘ Wat we innerlijk bereiken, zal de realiteit van de buitenwereld veranderen’. Zo, die zit.

Hoogdravend? Nee, hoor. De schrijfster van de Harry Potter-boeken gaf een speech aan afgestudeerden aan de universiteit van Harvard. Over voorspoed, tegenslag en over hoe wij allemaal de wereld mooier kunnen maken. Van die speech werd dit schitterend vormgegeven boek gemaakt dat je echt zelf moet bewonderen.

Het RAK boek

Voor de doeners onder ons: heerlijk doe-boek waarin je mag schrijven, knippen en vouwen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Met 333 Random Acts of Kindness voor echte wereldmooiermakers ;-)

Leidraad voor een nobel leven

Magisch boek, fascinerend verhaal. Ik ben iedere keer als ik dit boek herlees weer geraakt door hoe zo’n compact boek zoveel levenswijsheid kan bevatten. En pas op: als je dit boek aan je puber wilt geven en er eerst zelf in begint, is er een grote kans dat je het niet meer af wilt geven.

Op de tweesprong van moeten en willen

Waarom zijn niet alle boeken zo mooi uitgegeven? Prachtig boek over echt leven voor echte mensen. Met het risico dat je direct na je vakantie je baan opzegt en je leven omgooit. Of juist weer helemaal begrijpt waarom je hiervoor hebt gekozen.

Het geheim van geluk

En als je echt wilt weten hoe je gelukkiger wordt, op een manier die bij jou past en die echt werkt, dan lees je natuurlijk ‘Het geheim van geluk’ en ga je aan de slag. Om na de zomer fris en fruitig alle uitdagingen weer aan te kunnen, meer veerkracht te hebben en met meer energie en plezier in het leven te staan. Makkelijk leesbare vertaling van de wetenschap over geluk naar de praktijk die al veel mensen op weg heeft geholpen: