Geluksexperiment weten wat werkt

 

Om uit te proberen en om van te leren

Eén van de bekendste opdrachten uit de positieve psychologie is ‘Weten wat werkt’ (‘What went well’). Niet alleen een bekende maar voor veel mensen ook een heel effectieve manier om meer positieve emoties en geluk te ervaren. Want het is een prima manier om jezelf te trainen om hier meer aandacht voor te hebben.

Hoe werkt het?

Aan het einde van de dag bedenkt je wat er die dag goed ging. Dat schrijf je op. Ook noteer je wat hierin jouw aandeel was. En welk sterk punt van jezelf je hierin herkent. Probeer of je hier je geluksgewoonte van wilt maken. Niet schrikken als dat niet direct lukt, dat vraagt enige oefening. Meer over hoe dat werkt en over hoe je er achter komt welke geluksgewoonte het beste bij jou past, lees je in ‘Het geheim van geluk‘.

Wat heb je hieraan?

Als je dit zo een tijdje doet, train je jezelf in het gemakkelijker zien wat er allemaal goed gaat. En je leert hoe jij hier aan bijdraagt, zodat je dit vaker kunt doen. De bonus is dat je zo een mooi geluksarchief opbouwt, waarin je kunt terugkijken op mooie momenten. En als je wilt: misschien ontdek je wel één of meer sterke kanten die je op een nieuwe manier kunt inzetten. Om iets moois van je leven te maken. Of van dat van een ander.

Om uit te delen

Wat het nog leuker kan maken om dit te doen, is om dit samen te doen. Bijvoorbeeld aan het einde van de werkdag samen met je collega’s de successen benoemen. Of deel wat er goed ging op social media en vraag of mensen meedoen. Heel gaaf om te horen wat er allemaal goed gaat!

Ook meer geluk in je leven?

Meld je aan voor de nieuwste gelukstips. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-)

 
Deze gelukstips worden meer dan 60.000 keer per jaar gelezen.
Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.