Geluk en succes zijn in het hier en nu

autoband“Hé, de achterbanden van je auto zijn van een ander merk dan de voorbanden”, zeg ik.

We zitten op de camping voor onze tent. Kleine man fietst rondjes. De auto staat al drie maanden met de verschillende banden op onze oprit. We rijden er dagelijks in. En pas op vakantie valt het ons op.

Herken je dat? Op vakantie heb je eindelijk eens echt goed de tijd om rond te kijken. Om de wereld om je heen in je op te nemen.

Geluk

Het is een beproefde methode om gelukkiger te worden: helemaal in het hier en nu zijn. Als je goed rondkijkt, maak je de mooiste dingen mee. Je vangt een glimlach op van een voorbijganger op straat, wordt je bewust van hoe mooi de wereld eigenlijk is en ziet prachtige dingen om van te genieten. Mensen die openstaan voor hun omgeving, worden daardoor positiever. Ze zien kansen en mogelijkheden en maken hier gebruik van.

Succes

Daardoor is dit ook een goede methode is om succesvoller te zijn. De coach van de beroemde tennisster Martina Navratilova kende deze techniek al. Voor de wedstrijd vroeg ze haar bijvoorbeeld om de structuur van de muur van de kleedkamer te beschrijven. Zo zorgde ze ervoor dat Navratilova niet dacht aan eerder verloren wedstrijden of aan punten die ze straks misschien zou missen, maar met haar volle aandacht in het hier en nu was. Want alleen in het hier en nu is de wedstrijd te winnen.

Hier en nu

Zelfs de Dalai Lama is een bekende promotor van deze techniek:

“Er zijn maar twee dagen in het jaar waarop men helemaal niets kan doen. De een is gisteren, de andere morgen.”

Zet regelmatig de tijd even stil en kijk om je heen. Geef je zintuigen de kans om alles om je heen in je op te nemen en stel jezelf deze vragen: wat zie je, ruik, hoor, proef en voel je? Een paar minuten per dag is al meer dan genoeg om jezelf te trainen in deze techniek.

Wat zou jij kunnen bereiken als je regelmatig in het hier en nu bent?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je aan voor de nieuwste gelukstips. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-)

 
Deze gelukstips worden meer dan 60.000 keer per jaar gelezen.
Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.