Het magische mysterie van minder

Wat ik nu ontdekt heb, kan ik niet voor mezelf houden. Magisch, hoe dit werkt. Ook voor jou. Echt.

troepTroep

Het begon met een reparatie op zolder. Daardoor moesten er wat spullen van hun plek. Niet een beetje, nee. Ik denk minstens de helft van wat we daar hadden staan. En poeh, wat stond daar véél! Ouwe meuk, halfvolle dozen, jeugdherinneringen, oude babyspullen… Ik schrok ervan.

Zolang het stond waar het stond, leek het gewoon een volle zolder. Maar toen ik zo hier en daar eens in een doos keek, bleek dat er veel spullen tussen zaten die we echt niet meer gingen gebruiken. Ik heb alleen terug gezet wat ik wilde houden. En wat we niet meer willen hebben, moet nu echt weg. Maar waar naartoe?

Bless someone else

Best een puzzel. Want ik heb geen talent voor weggooien. Ik vind het zonde om spullen die nog prima bruikbaar zijn in de vuilnisbak te doen. Een deel kan naar de kringloop, een deel op Marktplaats. En er is een deel dat ik liever weggeef aan iemand die het goed kan gebruiken. ‘Bless someone else with it’, zei een collega laatst. Als je er zo over denkt, wordt het steeds makkelijker om afscheid te nemen van al die spullen waar herinneringen aan kleven en die je te goed vindt om weg te gooien. Laat iemand anders er maar plezier van hebben, ik word er doodongelukkig van. Weg ermee!

Magie van minderminder is meer

Op zolder zijn de eerste tekenen van mijn opruimactie er al: lege dozen en meer ruimte. Ik heb al heel wat leuke spullen teruggevonden, waar ik nu weer van geniet: steentjes van vakanties, mooie kaarsen, een prachtige kaarsenstandaard.

Door alle spullen weg te geven die je niet meer hebben wilt, geniet je veel meer van wat je hebt. Magisch: minder hebben geeft je een rijker gevoel.

Tips?

Weet jij nog goede doelen die graag tweedehands spullen ontvangen? Je mag ze hieronder noemen (met linkje). Dan kunnen we nog wat van elkaar leren. En kan ik eindelijk die mooie spullen kwijt aan iemand die er wat aan heeft.

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

10 reacties op “Het magische mysterie van minder

  1. Ha, bij mij is afgelopen weekend ook de zolder leeg gegaan. De meeste spullen waren niet meer bruikbaar, kapot etc. De paar spullen die wel bruikbaar en niet kapot waren geef ik mee aan mn moeder die vrijwilliger is bij Dorkas bij haar in het dorp.
    Trouwens, good old memories bij het zien van een gulden, een brief van een schoolvriendin van de middelbare school, stukjes uit een personeelsblad van 10 jaar geleden, een foto van mn bijna 15 jaar geleden overleden opa en oma.

  2. ’t Benkske in Den Bosch. Ontvangst van kleding voor minder bedeelden of gewoon als je naar iets unieks op bezoek bent. En je kan er ook terecht met speelgoed en lakens etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.