Gratis geluk, binnen 2 minuten (nee, geen truc of oplichting)!

Kijk, dit vind ik nou mooi. Gewoon stoepkrijt!

Er is zoveel moois in het leven. Vaak walsen we daar zomaar overheen. Omdat we het te druk hebben om even te kijken. En het kost niks!

Iets moois bewonderen kan hier en nu. Het kost je hooguit twee minuten en je wordt er gegarandeerd vrolijker en gelukkiger van. Omdat je oog krijgt voor wat mooi is, zeker als je jezelf hierin traint door het vaker te doen. Hier is je drie-stappenplan.

1 Kies

Kijk eens om je heen en kies iets moois. Dat kan een voorwerp zijn zoals je pen of telefoon, je uitzicht of het gezicht van je lief of je kind.

2 Kijk

Kijk er eens goed naar: bewonder wat je ziet: de kleuren, de lijnen. Wat zie je eigenlijk? Hoe valt het licht? Kijk eens van een ongewone kant naar wat je gekozen hebt, draai het voorwerp of verander je perspectief door jezelf te verplaatsen. Kijken met je handjes mag! Hoe voelt het?

3 Bewonder

Bewonder oprecht wat je mooi vindt. Leuke manieren om hier even mee bezig te zijn: maak er een zo mooi mogelijke foto van, schrijf er een kort gedichtje over of teken het na. Of kijk gewoon, uiteraard.

Wat is het leven mooi, hè?

Vergeet dus niet om er van te genieten! Als je vaker iets moois wilt bewonderen, maak er dan een gewoonte van. Kies vaste momenten waarop je opzettelijk iets bewondert. Daarvoor kies je handelingen die meerdere keren per dag voorkomen, zoals je voordeur op slot draaien, tanden poetsen of eten. Je gebruikt die vaste momenten als reminder voor jezelf: dan ga je iets moois bewonderen. Als je dat een paar dagen achter elkaar doet, zul je merken dat je gemakkelijker oog krijgt voor schoonheid.

Bevalt deze geluksgewoonte je?

Deel ‘m uit! Deel deze geluksgewoonte via Twitter, Facebook of wat je handig vindt. Samen gelukkig zijn, is veel gezelliger!

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

 

10 reacties op “Gratis geluk, binnen 2 minuten (nee, geen truc of oplichting)!

 1. heel simpel en leuke tip ga er zeker wat mee doen,op dit moment word er een site voor mij gemaakt,www.praktijkaponi.nl jawel ik ben een praktijkje gestart,ik bouw het heel rustig op vind het reuze spannend maar heb er zin in. ik vind het erg leuk wat jij doet en positief ga.zo door liefs ellen

 2. Ideetje:

  Beste Nancy,

  Ik vind je gelukstips prachtig en leef ze vaak in mijn leven.
  Op twitter volgde ik je ook, maar om eerlijk te zijn doe / deed ik daar niets mee, omdat ik vanuit de tweet een link moet maken naar je site, als ik mijn tweetlijn lees doe ik dat niet, omdat daar geen ‘vaart’ in zit.
  Is het een idee als je je geluks tips in 140 karakters twittert?

  Groetjes,
  Maud

  1. Poeh, uitdagend idee, Maud! Ik doe af en toe wel een poging, maar ik merk dat 250 woorden mij toch iets meer ruimte geeft dan 140 tekens… Ik zal er eens op broeien. In ieder geval leuk dat je meedenkt. En mooi om te horen dat je echt wat met mijn gelukstips doet!

 3. Dankjewel!! Ik kan inderdaad heel erg genieten van de kleine dingen en momentjes!! Dat gun ik iedereen zo!!

  Groetjes Marjanka

 4. Ik deed dat(on)bewust al 40 JAAR !!!
  En nu al BEWUST 4 MAANDEN ONGEVEER….
  EN T BEVALT MIJN PRIMA…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.