Het sneeuwbaleffect van een geluksgewoonte

geluk is een gewoonteWetenschappers hebben uitgebreid onderzocht van welke activiteiten en opdrachten we gelukkiger worden. Daarom weten we dat ze werken, als je ze tenminste gebruikt. Want om er plezier van te hebben, moet je er wel mee aan de slag. En dat is nou net wat er vaak aan ontbreekt. Je leest zo’n opdracht, denkt ‘goed idee’ en gaat verder met de rest van je leven zonder dat er iets verandert.

De kunst is om het jezelf gemakkelijk te maken om een klein stukje geluk in je leven in te bouwen. Dat doe je door er een gewoonte van te maken: een geluksgewoonte.

Een gewoonte maakt het je gemakkelijk om van gelukkiger worden een klein, dagelijks ritueel te maken. Dan hoef je er niet steeds over na te denken en doe je het net zo automatisch als tanden poetsen. Zo verhoog je niet eenmalig, maar structureel je geluksgevoel. Daardoor heb je meer energie om te doen waar je gelukkiger van wordt. Je creëert voor jezelf een sneeuwbaleffect: net zoals een sneeuwbal groeit als je die door de sneeuw rolt, zo groeit je geluksgevoel als je eenmaal begint met het aanleren van je geluksgewoonte. Het ene geluksmoment lijkt het andere aan te trekken. Omdat je gelukkiger bent, heb je meer zin om dingen te doen waar je energie van krijgt. En hoe meer van die dingen je doet, des te meer geluk ervaar je. En zo groeit je geluk, bijna moeiteloos.

Welke gewoonte zou jij jezelf kunnen aanleren? Nou, kijk maar eens bij de gelukstips die ik eerder schreef. Laat je inspireren, kies wat bij je past en zorg dat je het jezelf gemakkelijk maakt om een geluksgewoonte aan je leven toe te voegen. Veel plezier!

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

Eén reactie op “Het sneeuwbaleffect van een geluksgewoonte

  1. Het werkt! Ik kreeg ooit de opdracht om aan het eind van de dag 3 leuke momenten van die dag op te schrijven. Het lukte mij niet. Ik kon niets leuks bedenken en werd er alleen maar meer down van. Toen ben ik het gaan omdraaien: ik kom nu bijna ieder jaar uit bed en schrijf een positieve spreuk die ik deel met mijn vrienden

    Nu is het een automatische gewoonte om uit bed te komen en aan iets positiefs te denken. Hierdoor wordt de rest van de dag een stuk beter! !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.