Waarom eeuwig vakantie vieren niet werkt

image

Heb jij dat. Eindelijk vakantie en dan ga ik je vertellen dat je van niks doen niet gelukkiger wordt. Sorry. Maar het is echt waar.

Natuurlijk is het heerlijk om even niets te moeten. Geen tijdsdruk, geen hectiek. En er is niets mis met even niksen af en toe. Lekker rondkijken op een terrasje terwijl je op een koel drankje wacht, even met een boek op schoot in de tuin en niks lezen. Door het ontbreken van stress valt er een bron van negativiteit weg.

Maar dat is nog niet automatisch een bron van positiviteit. Daarom is het toch beter om iets te ondernemen in je vakantie. Iets waar je energie van krijgt natuurlijk.

Wat zou je kunnen doen? Nou, dit bijvoorbeeld:
Boek een kleine overwinning op jezelf
Zwem een baantje meer dan gisteren, loop verder dan vorige week, los een lastige puzzel op.
Besteed extra aandacht aan iemand die bijzondere betekenis voor je heeft
Schrijf een lief kaartje aan iemand die dit jaar iets uitzonderlijks  voor je deed, verzin een speciale verrassing of luister gewoon eens extra goed als iemand je wat vertelt.
Verras jezelf
Probeer eens een nieuwe sport, bezoek een nieuwe plek, leer een nieuwe taal.

Trouwens,  je hoeft het jezelf niet erg moeilijk te maken, hoor. Zelf leer ik op vakantie al jaren lang Spaans door iedere dag één zin uit een ‘Hoe en wat in het Spaans’-boekje te leren. Die ik dan spontaan weer vergeet. Niet erg: ik pik er toch wat van op en over een jaar of tien kan ik wel een gesprekje voeren, denk ik ;-)

Eeuwig luieren werkt dus niet. Wat doe jij eigenlijk op vakantie waar je energie van krijgt?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je aan voor de nieuwste gelukstips. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-)

 
Deze gelukstips worden meer dan 60.000 keer per jaar gelezen.
Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

10 reacties op “Waarom eeuwig vakantie vieren niet werkt

 1. Voor de rest vh gezin wakker is naar buiten, wandeling maken en daarna met een kopje koffie in alle rust genieten van de stilte die er dan nog is. Zo kan ik de hele dag weer aan?

 2. Waar ik energie van krijg op vakantie…. écht genieten van alle geuren, kleuren, andere mensen bekijken met hun gewoontes. Aan het strand niet liggen zonnen…. op zoek naar de schatten van de zee of vanuit een terras of rots eindeloos naar de zee en zijn elke keer weer andere golven kijken of ondergaande zon die de rotsen weer anders doet kleuren. Kinderen die aan het spelen zijn, mensen die gezellig met elkaar in gesprek zijn, artiesten die op een plein hun kunsten laten zien zorgen dat een stad of dorp leven krijgt en kleur. Ik zie het alweer voor me, heerlijk ! Hier krijg ik energie van :-)
  Groetjes, Miriam

 3. Waar ik op vakantie energie van krijg is in de ochtend lekker hardlopen, de omgeving een beetje verkennen. Daarnaast vind ik het heerlijk om juist actieve vakanties te hebben. Wandelen, toeristische attracties bezoeken of een tipje met de kano. Ik moet gewoon bezig blijven!

 4. Na een heftig jaar is bij mij het roer flink om gegaan.
  Sinds kort ben ik aan het sportfietsen. Het is heerlijk om na een werkdag nog ff een uurtje op de fiets te stappen!
  Lekker door het polderlandschap.
  Fotograferen is een andere, grote, passie van me.
  Met name macro fotografie. Dit geeft letterlijk een andere blik op de wereld.
  Mijn vakantie is aanstaande en ik kijk er erg naar uit. Fietsen, fotograferen, culturele uitstapjes afwisselen met luieren en lezen.
  Dat komt goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.