Uitdelen

Uitdeeldag zaterdag 26 mei 2018

Stiekem kadootjes uitdelen aan vreemden. Een van de leukste dingen die je stiekem kunt doen. Je wordt er zelf blij van en anderen ook. Zo maak je de wereld een beetje mooier.

En de wereld mooier maken, dat vind ik supergaaf! Daarom organiseer ik sinds 2014 Uitdeeldag op de laatste zaterdag van mei. Gewoon, omdat stiekem kadootjes uitdelen aan vreemden leuk is. En samen is het nog leuker. Doe je ook mee?

Zo werkt het

  • Je pakt kleine kadootjes in
  • Je legt ze op plekken waar veel mensen komen: in een schap van de supermarkt, bij de bushalte, op een bankje in het park
  • Je doet er een briefje op: ‘Uitdeeldag, voor jou, als je wilt’. Je mag verwijzen naar deze site of mijn social media, zodat mensen beter snappen waarom dit kadootje daar ligt.
  • Je checkt aan het einde van de dag of het weg is (of je kijkt stiekem of het meegenomen wordt, misschien nog wel leuker!)
  • Als je het leuk vindt: deel je foto van gedropte kadootjes met mij via Facebook, LinkedIn of Twitter, graag met #Uitdeeldag. Dan deel ik ze weer om anderen te inspireren.

Wat deel je uit?

Iets waar je iemand blij mee kunt maken. Alles wat je in huis hebt, maar niet meer gebruikt: een mooie cd, een boek,bellenblaas, iets om je huis gezellig te maken. Of een zelfgemaakt kadootje: een theepakketje, een fruitschaaltje, een sierraad.

Weet je niet zo goed wat je moet uitdelen? Deel dan een glimlach uit en neem er zelf ook één ;-)

Tips:

  • Blijf anoniem, dat vergroot de pret
  • Pak je kadootje in doorzichtige folie in: zo kan de vinder direct zien of ‘ie het wil hebben of laat liggen voor een ander
  • Als je er zelf ook blij van wilt worden: zorg dat je een handjevol kadootjes uitdeelt. Zo is het niet teveel werk maar wel even echt iets bijzonders.
  • Samen uitdelen is de magie vergroten: als je kunt, neem iemand mee. En kinderen vinden dit trouwens vaak helemaal te gek!

Extra

Supermakkelijk om op je kadootjes te doen: print deze plaatjes:

 

Doe je mee op Uitdeeldag?

Ook meer geluk?

Meld je aan voor de nieuwste gelukstips. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-)

 
Deze gelukstips worden meer dan 60.000 keer per jaar gelezen.
Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.