Bedank je blij

Soms doen mensen iets bijzonders voor je, zonder dat ze het weten. En ben jij ze heel dankbaar. Dat overkwam mij laatst.

bedanken maakt blijDansje

Ik volgde een training die heel saai had kunnen zijn maar dat niet was. De trainers maakten het verschil. Ze maakten van taaie stof puzzelstukjes die op hun plaats vielen. De bijeenkomsten waren een feestje. En ze lieten gebeuren wat goede trainers kunnen: zorgen dat je beter wordt en groeit.

Voor mij betekende het dat ik voor het eerst sinds een jaar weer plezier in mijn werk kreeg. Op een morgen betrapte ik mezelf erop dat ik naar mijn werk reed en er oprecht zin in had. Zingend en dansend zat ik in mijn auto. Ik ging er een superdag van maken. En dat lukte nog ook. Wat was ik blij!

Spannend

Kort daarna was de laatste bijeenkomst van de training. Het voelde niet goed om dit moment zomaar voorbij te laten gaan. Dus kocht ik kleine kadootjes. Pakte ze leuk in. En wachtte het einde van de training af.

Nadat de trainers de laatste bijeenkomst hadden afgesloten, haalde ik de kadootjes tevoorschijn. Ik vertelde ze wat hun aanpak voor mij betekend had. En dat ik dankzij hen nu weer plezier in mijn werk heb.

Deze mensen in levende lijve bedanken was best spannend. Maar het was ook erg leuk om hun verbaasde reacties te zien. Bedanken maakt je blij.

En jij?

Heb jij ook wel eens iemand bedankt die iets speciaals voor je betekend heeft? Ik ben benieuwd naar hoe je dat gedaan hebt en naar hoe dat voor jou was.

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

8 reacties op “Bedank je blij

  1. Mijn schoonouders kwamen al elke maandagochtend gezellig even een bakkie doen. Maar omdat mijn echtgenote om gezondheidsredenen veel rustiger aan moet doen, zuigt mijn schoonmoeder nu elke maandagochtend het hele huis. Voor haar een vanzelfsprekendheid, want je helpt je kinderen toch? Maar voor mij een hele ontlasting, gezien mijn drukke leven. Een paar weken geleden was ik zelf thuis toen ze bezig waren. Ik moest nog even een boodschap doen en heb meteen een bos bloemen gehaald. Gewoon omdat ik het enorm waardeer wat ze doet. En ik weet dat zij het weer enorm waardeert dat ze een bos bloemen krijgt. Mij zal je niet horen klagen over m’n schoonmoeder, het is een schat.

  2. Ik volg als een gewone basis cursus fotografie . Nu we op over de helft van de cursus bezig zijn heb ik mijn docent fotografie op de hoogte gebracht van mijn handicap. Nu aan het einde van deze cursus heb ik bepaalde opdrachten uitgevoerd die iemand zonder handicap ook zou doen. Niet meer in paniek de camera op automatisch. Dus ik werk nu ook opdrachten uit in stress zonder de camera op handmatig te zetten. Dit allemaal is het werk van de docent. De docent krijgt dus aan het einde van de cursus een geschenk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.