Dosis positiviteit voor moeilijke momenten

Stel: je hebt een dipdag. Alles zit tegen, niks wil en het leven is even echt niet leuk. Zou je dan niet een potje positiviteit willen openen? Zodat je binnen een paar minuten een grote glimlach op je gezicht hebt? En je er weer even tegen kunt? Gegarandeerd?

Dan kan. Moet je wel even zelf regelen. Maar ook dát is leuk om te doen. Hoe?

potje positiviteitPotje positiviteit

– Je pakt een pot. Dat mag een lege pot van de groente zijn, maar ook een weckpot of een mooi windlicht.

– Je neemt papiertjes, liefst in vrolijke kleuren. Kleine vouwblaadjes of memobriefjes werken prima.

– Je schrijft hierop wat er goed gaat, wat werkt, wat je mooi vindt en waar je van geniet. Dit doe je steeds als zoiets je opvalt.

Maak het makkelijk

Maak het jezelf makkelijk. Schrijf dagelijks één of een paar dingen op, liefst meteen als ze je opvallen. Zorg dus dat je jouw vrolijke papiertjes altijd bij je hebt. En ben niet te kritisch: alle kleine dingen tellen. Een lieveheersbeestje op je vinger? Fijne spontane barbecue met de buren? Een kwartier te vroeg voor je afspraak en daardoor nog even in je mooie boek kunnen lezen? Direct opschrijven! En zet je potje positiviteit op een plek die je vaak ziet: op je aanrecht, op het kastje in de hal, op je nachtkastje. Met je vrolijke papiertjes bij de hand. Zo vergeet je niet om het te vullen. En wordt het snel een leuke gewoonte.

Dubbel effect

Dit potje heeft een dubbel effect:

 1. Je krijgt meer aandacht voor positieve dingen in je leven. Hoe vaker je aandacht geeft aan het positieve, des te makkelijker ga je het zien. Je traint jezelf om positiviteit makkelijker te ervaren.
 2. Je bouwt een voorraadje positiviteit op voor moeilijke momenten. Dit vergroot je veerkracht. Die kun je goed gebruiken op momenten dat het leven niet leuk is.

Welke positieve dingen kunnen er in jouw potje?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

17 reacties op “Dosis positiviteit voor moeilijke momenten

 1. hoi hoi echt leuk dit:) ik ga het ook doen en nancy voor jou ook een heel gezond gekukkig en liefdevol 2014 en ook aan iedereen die ik niet kan.. liefs ellen

 2. Mooi hè?
  Ik heb het 365 dagen gedaan
  En nooit terug gekeken
  Gewoon
  Omdat ik het niet nodig had
  Met het schrijven
  Heb ik alles geankerd
  En diep in mij gevoeld

 3. Heel mooi dit! Heb het afgelopen jaar gedaan en deze week hebben we met ons gezin alle papiertjes gelezen. Was zo ontzettend leuk om te doen. En voor dit jaar kan de pot weer gevuld worden…Mooi jaar toegewenst Nancy! En dank voor de wekelijkse tip.

 4. Mooi! Ik heb van mijn moeder met Sinterklaas een pot vol allemaal mooie spreuken gekregen. Deze spreuken heeft zij allemaal met de hand geschreven op een briefje. Bij elke uitspraak heeft zij aan mij gedacht. En die gedachte geeft mij nog meer geluk dan de spreuk op het briefje. De pot is nu al goud, maar wordt alleen maar kostbaarder.

 5. Wat een leuk idee! Het zat de laatste twee dagen niet echt mee, dus zo’n pot met positieve berichtjes lijkt me wel wat! Ik ben er wel mee begonnen om bewuster stil te staan bij de dingen die goed gegaan zijn, dus opschrijven is een mooie aanvulling daarop!

 6. Voor mijn stage was ik opzoek naar een leuke activiteit voor de meidenclub die ik begeleid toen ik een mail met deze tip binnen kreeg van Nancy. Ik las het en dacht meteen, ja leuk dat ga ik morgen doen met de meisjes!

  We hebben eerst gesproken over geluk. Wat is geluk voor jou? Wat maakt jouw gelukkig? etc. De meiden waaren laaiend enthousiast toen ik vertelde over de pot. Ze hebben de deksels prachtig versierd met pailletjes, glitters, kralen,endergelijke. En natuurlijk hebben we ook al het eerste briefje in de potten gestopt.

 7. Wat ontzettend leuk! Er zullen altijd mensen zijn die je een wereldverbeteraar vinden (ik spreek uit ervaring). Wat dat betreft hebben we hier in NL veel teveel te zeuren en klagen. Ik hoop dat dit initiatief van jou mensen inspireert om wat positiever in het leven te staan. Bij mij werkt het in elk geval al :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.