7 dingen die je vanaf nu nooit meer hoeft te doen

reddingswerkerRotklussen? Gedoe? Omkomen in de troep?

O, wat kun je daar moe en futloos van worden.

Ho stop! Hou daar direct mee op!

Laat je humeur niet verpesten door dit soort energiedieven. Je hebt vast en zeker betere dingen te doen. Dingen waar je wel energie van krijgt, waar je gelukkig van wordt en die je helpen om je doelen te bereiken. Als dat is wat je wilt, heb ik goed nieuws.

Goed nieuws

Er zijn vast en zeker dingen te bedenken waar je ooit een gewoonte van hebt gemaakt, maar die je eigenlijk niets positiefs bieden. Wat zonde van je tijd! Er is zoveel te doen dat leuker en belangrijker is. Kijk eens in je agenda. En spreek met jezelf af dat je deze dingen nooit meer doet.

Nooit meer!

Dit hoef je vanaf nu nooit meer te doen:

 1. Streng zijn voor jezelf: zeg eens vaker nee tegen wat je niet wilt. Dan heb je meer ruimte om te doen wat je wel wilt.
 2. Worstelen met to do-lists: òf je doet iets meteen, òf je plant het direct in je agenda, òf je beslist dat je het niet gaat doen. Omdat het niet in je agenda of in je prioriteitenlijst past.
 3. Deprimerende tv-programma’s met slecht nieuws en klagende mensen kijken: waarom zou je eigenlijk? Er is zoveel te doen wat leuker is en waar je wel vrolijk van wordt.
 4. Tijd besteden aan mensen die je teveel energie kosten en niets opleveren: sommige mensen kun je niet vermijden, maar moet je ze echt zo vaak en zo lang spreken?
 5. Balen van rotklussen: vraag je af of je ze écht moet doen. En als ze echt (echt!) moeten, maak ze dan leuk. Doe eerst iets leuks, waardoor je een goed gevoel krijgt. Doe dan je rotklus. En dan snel weer iets leuks. En probeer je rotklus leuk te maken: doe ‘m samen met je beste vriend, zet een lekker muziekje op, doe je klus in de zon. Dat scheelt stukken!
 6. Klagen: zelf word je er niet blij van en de mensen waar je tegen klaagt ook niet. Uitzonderingen zijn er altijd (soms is er ècht wat te klagen!) maar wat schiet je er mee op om weken later nog tegen iemand te vertellen wat er ooit mis ging? Vertel liever over iets wat goed ging. Wordt je allebei blijer van en je leert er nog wat van ook.
 7. Omkomen in de rommel: wat je teveel hebt, maar wat te goed is om weg te gooien, kun je natuurlijk gewoon weggeven. Maak je iemand blij en zelf wordt je er ook gelukkiger van.Stop met wat je ongelukkig maakt. Het kost je onnodig veel energie en het verspilt je tijd. Energie die je ook kunt gebruiken om je leven leuker te maken. Zodat je meer energie hebt om je doelen te bereiken. Om succes te hebben in wat er voor jou het meest toe doet. Om een gelukkig leven te hebben. Het is je gegund.

  Onderneem meteen actie

  Kijk eens in je agenda en schrap direct een energiedief. Wat ga jij vanaf nu nooit meer doen?

  Ook meer geluk in je leven?

  Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


   

  Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

14 reacties op “7 dingen die je vanaf nu nooit meer hoeft te doen

 1. Ik zeg altijd niet klagen maar dragen :-)
  De rotklusjes die ik echt moet doen die ik doe ik zoveel als mogelijk met muziek aan
  Uitdeeldag …..niks leukers dan een anders blij maken en jij doet dat gewoon elke week
  En tja dat Nee zeggen is soms nog best moeilijk

 2. Ik doe alles met muziek maar als ik mezelf eens rot voel zet ik keihard een cd van joan jett op anderen vinden het vaak herrie maar het maakt mij gelukkig en inderdaad nee zeggen is soms moeilijk of onmogelijk omdat je een ander niet wil kwetsen

 3. Ik heb dit meteen gedeeld op FB pagina:

  Heb je een bad day, lees dan dit bericht. Ik verzeker je, je krijgt een dikke glimlach op je gezicht, die er never nooit meer vanaf komt…

 4. Ga het artikel uitprinten, plastificeren en als legger gebruiken in agenda. goede reminders!! Wat leuk dat je lego poppetje gebruikt :-))

 5. Ik zap zelf al lang weg als er plots een deprimerend tv-programma is, maar de andere tips lijken me zeker zo effectief! Thanks!

 6. Ik heb de deprimerende programma’s geschrapt en energie-vretende mensen rondom mij. De omgang en aandacht met negatieve/energievretende personen heb ik zo geregeld dat 1.contact zéér beperkt is 2. Geen uitleg/reactie meer van mijn kant en 3. Hun woorden en verhalen laat ik gewoon van me afglijden. Zo ben ik nu meer gefocust op mìjn leven en míjn doelen!

 7. Voor mij gold dat op een gegeven moment voor zoveel TV programma’s dat ik gestopt met met TV kijken. Dat scheelt écht veel tijd.

  1. O wat herkenbaar. Vroeger keek ik tv, nu schrijf ik ’s avonds meestal. Geeft veel meer voldoening. en bakken energie! Benieuwd naar wat jij nu doet in de tijd die nu vrijgekomen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.