Maak vooral een hele lange to-do list!

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik helemaal niet geloof in to-do lijstjes. Want óf iets past in je agenda en dan plan je het direct in, óf het past niet en dan zoek je direct een andere oplossing of koppelt terug dat het je niet gaat lukken.

Waarom heet deze gelukstip dan toch ‘maak vooral een hele lange to-do list’? Omdat ik daar net even wat anders mee bedoel.

De kracht van voorpret

Ik geloof in de kracht van voorpret. Door voorpret geniet je dubbel: je kunt (soms al heel lang van tevoren) genieten van de gedachte dat je iets gaat doen. En – hopelijk – geniet je op het moment zelf ook nog eens van wat je aan het doen bent. Met een beetje geluk maak je een mooie herinnering, waar je in de toekomst van na kunt genieten. Maar dat is weer een ander verhaal.

Om even terug te komen op voorpret: het belang van voorpret zit ‘m in de positieve gevoelens die je krijgt bij het uitkijken naar wat je gepland hebt. Die positieve gevoelens leveren je energie op. Daarmee kun je weer gemakkelijker dingen doen om je doelen te bereiken.

Voorpret-to-do list

Op mijn voorpret-to-do list staat op dit moment de aankomende zomervakantie bovenaan. Ik kijk er naar uit om met mijn lief en kleine man naar onze meest favoriete camping ooit terug te gaan en om te genieten van de natuur daar.

Daarom word ik op dit moment blij van de gedachte aan knabbelen op worteltjes. Trouwe lezers weten dat ik van chocola hou. Maar ik wil ook graag een tikje afvallen. Want ik wil natuurlijk wel een beetje knap op de foto’s van de aankomende zomervakantie en fit zijn voor mooie wandelingen. De gedachte aan een flitsend lijf op al die foto’s (mooie herinneringen op papier) en prachtige paden zorgt ervoor dat ik als chocoladeliefhebber met plezier de komende tijd worteltjes ga eten in plaats van chocola.

Kijk lekker vooruit

Mijn advies is dus: maak vooral een hele lange to-do list. Maar dan wel één die je vult met zaken om naar uit te kijken.

Wat staat er bovenaan jouw voorpret-to-do list?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor tweewekelijkse inspiratie en tips voor een gelukkiger leven. Dat is gratis.

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

5 reacties op “Maak vooral een hele lange to-do list!

  1. op mijn to-do list komt zeker te staan een keer afspreken met Nancy, om samen, al knabbelend op worteltjes, de leuke dingen van het leven door te nemen!

  2. Hee Nancy, bij t volgende etentje zal ik ook worteltjes neerzetten naast de thee… Kun je kiezen tussen chocola en worteltjes. Misschien tegelijkertijd ook lekker?

  3. Ja goed idee ;-) Maaruh, ik heb mijn doel ruim voor de vakantie gehaald. En dan mag je af en toe gewoon genieten. Want genieten is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.