Drie goede redenen om weer vijf te willen zijn

traktatie mooie snoepjesSoms moet je klein zijn om grote wonderen te kunnen zien.

Weet jij nog hoe je naar de wereld keek toen je nog een kleuter was? Alles was nieuw. Zelf kon ik bijvoorbeeld wel een uur met een papieren zakdoekje spelen, bewonderend kijken naar hoe mooi het gevouwen was en voorzichtig uitzoeken uit hoeveel laagjes het bestond. Alle laagjes los trekken. En dan mijn best doen om het zakdoekje weer precies zo opgevouwen te krijgen als het zat, alsof het nieuw was.

Vijf

Mijn kleine man werd alweer vijf. Hij mocht trakteren in de klas. Daar keek hij al weken naar uit. We hebben samen iets lekkers uitgezocht voor zijn klasgenoten en de juffen. Ook moest het uiteraard mooi ingepakt. Want als het er mooi uitziet, verhoogt dat de feestvreugde.

Drie

Tijdens het inpakken van de traktaties vertelde hij me hoe hij altijd uitgebreid geniet van een traktatie.

 1. Eerst moet je met je traktatie schudden. Daardoor hoor je het rammelen en kun je raden wat het zou kunnen zijn.
 2. Dan moet je even wachten met het openmaken. Want dat maakt het extra spannend.
 3. En dan moet je het met muizenhapjes opeten. Zo kun je er extra lang van genieten.

Meegenieter

Op zo’n manier naar een kleine traktatie kunnen kijken, dat lijken me drie hele goede redenen om weer vijf te willen zijn. Wat een geluk dat ik zijn mama ben en door zijn ogen naar de wereld mag kijken. Zodat ik weer even kan genieten van hoe groot kleine wonderen eigenlijk zijn.

Wat zijn jouw tips om ergens extra van te genieten?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je wekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

5 reacties op “Drie goede redenen om weer vijf te willen zijn

 1. Waar ik enorm van kan genieten, zijn de vogeltjes die ik s’morgens hoor.
  Maar ook als ik de koolmeesjes van het voer zie eten in de tuin.
  Fijne dag! Geniet van de kleine dingen.

 2. Hoi Nancy,
  Gefeliciteerd met de kleine man!

  Mooi verhaal, zowel over het zakdoekje als over de traktatie. De verwondering in beide gevallen is prachtig, ik zie het helemaal voor me!

  Waar ik erg van geniet is een wandeling in de lente! Alles komt uit, de vlinders fladderen vrolijk rond, de zon schijnt en de vogels fluiten! Wat wil een mens nog meer!

  Groetjes en een fijne dag,
  Carmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.