Down? Draai een energiedief de nek om!

Dipje? Down? Je voelt je niet fit? De oplossing kan zitten in een simpele rekensom en één slimme actie. Ik verklap je graag hoe dat werkt.

3:1

drie keer gelukJe hebt energiebronnen en energiedieven: energiebronnen maken je vrolijk en energiedieven zuigen je leeg. Wat je moet weten over deze energiebronnen en energiedieven is dit: ze wegen niet even zwaar. Een energiedief heeft drie keer zoveel impact op je humeur en energieniveau als een energiebron. Oftewel: je hebt drie leuke ervaringen nodig om één negatieve ervaring op te heffen. Als je je humeur een boost wilt geven, heb je dus meer dan drie energiebronnen nodig om één energiedief te overtreffen.

Kortste route

Nou is het gebruik maken van je energiebronnen best fijn: andere mensen vrolijk maken, iets vriendelijks doen voor een ander of genieten van iets moois is natuurlijk gewoon een leuke bezigheid. Maar als je jezelf snel beter wilt voelen, is dit niet de kortste weg. Dat is het uitschakelen van een energiedief.

Energiedief?

Wat zijn jouw energiedieven? TV kijken en woon-werkverkeer zijn bekende bronnen van ergernis en weglekkers van geluk en positiviteit. Ook onprettige contacten met mensen om je heen kunnen grote impact hebben.  Laat je gedachten eens gaan over hoe een gewone dag er voor je uitziet. Wat kost je (onnodig) veel energie? Waar word je echt niet blij van? Waardoor voel jij je echt helemaal beroerd?

Weg ermee!

Energiedief gevonden? Weg ermee! Kijk eens een avond geen TV maar doe iets waar je blij van wordt. Werk een dagje thuis. Ontloop die eeuwige zeurkous een weekje en spreek af met een vriend. Doe iets leuks in plaats van iets waar je moe van wordt. Moet je eens kijken wat dat doet voor je stemming. Draai een energiedief de nek om!

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

11 reacties op “Down? Draai een energiedief de nek om!

 1. Lieve Nancy als ik in een dipje zit door te weinig energie draai ik altijd keiharde muziek van Amerika’s leukste en lekkerste rockster joan jett daar krijg ik meteen weer energie van en ook zin om van alles te gaan doen
  groetjes keesjan kempe

 2. Hoi Nancy, ik ben tegenwoordig al veel meer bezig met positieve energie.
  Helaas woont er hier (ik woon bij mijn vriend in) een ontzettende energiedief (mijn vriend zijn stiefbroertje) die, wat en hoe vaak wij het ook vragen, gewoon doet waar hij zelf zin in heeft..hierdoor voel ik mij vaak ontzettend gestrest/uitgeput en negatief..heeft u nog enige tips hoe ik hem (en zijn gedrag) beter kan negeren?
  Groetjes!

  1. Hmmm lastige situatie, zeg… Je begrijpt dat ik niet bedoel dat je deze energiedief echt de nek om moet draaien, lees ik gelukkig in je reactie. Zo iemand negeren is haast onmogelijk. Misschien kunnen jullie hem wat ontlopen? Ik wens jullie veel succes.

 3. Ik ben te dik. Vandaar dat ik niet in de smaak van bij de vrouwen. Ik ga werken aan mijn figuur. Alles draait immers om uiterlijk! Als je dat weet, kun je er iets aan doen! :)

  1. Even een reactie op het bericht van Remco. Prima om aan je figuur te willen werken als dat je energie geeft. Bewegen is sowieso een energiebron, als je een beweegvorm kiest die bij je past. Maar… niet alles draait om uiterlijk! Uitstraling, dat is wat telt. Erica Terpstra is bepaald niet slank maar als ik haar zie en hoor praten word ik altijd blij en geinspireerd. Aan mannelijke aandacht komt zij ook vast niet tekort. Dus… durf te stralen!

 4. Hoi Nancy,
  ik heb 2 maanden geleden een man leren kennen en het gevoel was goed. Hij had veel meegemaakt maar was wel verliefd. Na een fijn weekend kreeg hij een emotionele burnout en begon hij me weg te duwen. Na 2 weken wou hij weer afspreken ook leuk en ineens was alles over. Nu blijf ik best met een kater achter en blijf vaak in dit gevoel hangen. Hoe kan ik dit weer naar positief draaien?

  groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.