Een grandioos misverstand over geluk

Geluk, dat is toch dat je de hele dag dolblij rondloopt? Alsof je de loterij gewonnen hebt en verliefd bent tegelijk? En ook nog net in de achtbaan geweest bent? Maar dat dan de hele dag door?

winkelwagentjesNou, nee

Niet als je het aan mij vraagt. Het lijkt me geen realistische verwachting. Dat je de rest van je leven huppelend en hardop lachend doorbrengt. Maar hoe zit het dan wel?

Vaak denken we bij geluk aan extraverte emoties: die emoties die je goed kunt zien. Geluk kàn inderdaad betekenen dat je blij en vrolijk bent. Maar er is nog veel meer. Voor veel mensen is een heel andere vorm van geluk minstens net zo mooi: het gevoel van rust, tevredenheid, sereniteit. Ik kan er in ieder geval erg van genieten. En het is net zo goed een bron van energie en positiviteit als de meer opvallende positieve emoties.

Waar vind je dat gevoel?

Dat is voor iedereen verschillend. Misschien in de auto tijdens een lange rit, of terwijl je een kopje thee drinkt met de radio zachtjes aan en de poes op schoot. Of bijvoorbeeld tijdens het ultieme verplichte pauzemoment: in de rij bij de kassa. Als jij iemand bent die blij wordt van rust en sereniteit werkt het voor jou misschien wel zo:

Geluk vind je niet in de achtbaan maar in de kassarij.

Waar vind jij geluk?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je wekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

16 reacties op “Een grandioos misverstand over geluk

  1. Ik sluit me bij je aan, Nancy. Geluk kan in de kleinste dingetjes zitten. Lekker koptelefoon op muziek luisteren, goed gesprek, wandeling in de zon over de hei. Dat soort dingen, daar kan ik heel blij en gelukkig van worden.

  2. Ik ben de laatste tijd eigenlijk heel gelukkig als ik een mailtje van mijn vriendin krijg of als ik er een naar haar verstuur .
    kees j

  3. Ik vind geluk op allerlei plekken, thuis, onderweg, binnen of buiten. Het maakt niet zo veel uit waar ik ben. Het is vaak een moment waarop ik mijn ogen sluit en me warm voel van binnen. Dat gebeurt heel vaak als je het laat gebeuren. Ik heb nu wel meer tijd om het toe te laten, geef ik toe. Maar ik wil ook dat het gebeurt en dat helpt volgens mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.