Kleine stappen snel succes

wat gaat goed what went wellA simple rule of business is: if you do the things that are easier first, you’ll actually make a lot of progress.” (Mark Zuckerberg, Facebook)

Tijdens een interview werd Mark Zuckerberg gevraagd waarom hij een erg lastig uit te voeren plan voor Facebook nog niet opgepakt had. Zijn antwoord was dat je beter kunt beginnen met makkelijke acties. Want daarmee kun je heel veel bereiken.

Deze manier van werken is heel waardevol als je jezelf gelukkiger wilt maken. Kleine stappen zijn gemakkelijker dan grote stappen. Ze geven je een grotere kans op succes. Met het succes dat je daarmee behaalt, kun je jezelf gemakkelijk gemotiveerd houden. En zo zet je sneller misschien nog een volgende stap. Daarom doe je er verstandig aan om kleine, haalbare tussendoelen met jezelf af te spreken, zoals: ik ga iedere avond voor het slapengaan drie dingen opschrijven die goed gingen.

Start met één geluksgewoonte. Dat is een mooie start en levert je al snel heel veel op. Eén eenvoudig te plannen geluksgewoonte aanleren, is beter dan ambitieus beginnen en met niets eindigen. En als het je bevalt, kun je altijd meer gewoonten aanleren. Mooier nog: de volgende gewoonte gaat waarschijnlijk gemakkelijker omdat je al geoefend hebt.

Wil je jezelf een geluksgewoonte aanleren? Kijk eens bij de gelukstips op deze site. Er zit vast iets bij wat bij je past.

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

2 reacties op “Kleine stappen snel succes

  1. Dat gaat niet altijd op. Ik merk bij mezelf dat wanener ik een moeilijke klus heb dat steeds verder uitstel door iedere keer makkelijke punten eerst te doen. Maar als die makkelijke klus gedaan is, dan vind ik al vrij snel weer een nieuwe makkelijke klus. Dus het kan ook een manier zijn om moeilijke klussen voor je uit te schuiven. Maar met kleine stapjes beginnen is absoluut ook waar. Een grote klus in kleine makkelijke klusjes opdelen kan soms ook heel goed werken. Oftewel, doe waar je jezelf lekker bij voelt, maar houd wel het doel voor ogen. Waar wil je uitkomen, wat wil je bereiken? Dat is het belangrijkste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.