Oorbellen van Chanel, hart van goud

hart van goudPubers weten het per definitie beter en soms hebben ze nog gelijk ook.

‘Ik weet wel waar je gelukkig van wordt. Van merkkleding, mascara en vriendinnen’, zei mijn stoere pubernichtje. We hadden het over het boek over geluk dat ik aan het schrijven was.

‘Moet je daar nou een heel boek over maken? Beetje overdreven, tante Nens’, leek ze te denken. Ik voelde me ineens een onnozel uilskuiken. Zat ik me daar een breuk te schrijven en mijn nichtje kon het me zó vertellen. Oeps.

YOLO!*

Voor haar is het heel helder waar je gelukkig van wordt. Merkkleding, dat is het helemaal. Mascara en foundation zijn onmisbaar. Maar het belangrijkste zijn je échte vriendinnen, die steun je door dik en dun. Als ze het moeilijk hebben of als het even niet mee zit. En ze zijn er om samen lol te maken. Veel lol!

BFF**

Laatst zat ze met haar vriendinnen te praten. Er moest even van hart tot hart gesproken worden. Per ongeluk belandde ik net op een plek waardoor ik hun gesprek gedeeltelijk meekreeg. Dat was vast niet de bedoeling. Ze vroeg me heel vriendelijk om even ergens anders te gaan zitten. ‘We hebben even een vriendinnenmomentje’, zei ze.

Hart van goud

Volgens mij heeft mijn nichtje mijn boek over geluk helemaal niet nodig. Ze weet precies waar het om draait in het leven. Kleding en make up zijn leuk, maar goede vriendinnen zijn het waard om je tante voor weg te sturen. Onder de oorbellen van Chanel klopt een hart van goud.

* You Only Live Once
** Best Friend Forever

Wie heeft er een speciaal plekje in jouw hart?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

4 reacties op “Oorbellen van Chanel, hart van goud

  1. Waar ik een heel blij gevoel van krijg zijn mijn zoons van 16 en 19 die als we s’avonds gezellig aan tafel zitten te eten en te kletsen over ditjes en datjes, dat er eentje dan spontaan zegt: Mam je hebt jezelf weer overtroffen! (Over het eten)!
    Dan smelt mijn hart en voel ik me intens gelukkig dat mijn twee grote kerels nog zo trots zijn op hun moeder en me dan daar ook even een compliment over geven.
    Dat betekent voor mij geluk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.