Te laat komen is een feestje

trakteren is leukOp tijd op je werk komen. Ook op ochtenden dat Kleine Man niet wakker wil worden, als alle lunchtrommels nog vies in de vaatwasser staan of als spelen belangrijker is dan schoenen aandoen. Of als dit allemaal tegelijk op één ochtend moet gebeuren. Soms valt het niet mee.

Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar ik schiet dan gemakkelijk in de mopper- en stress-stand. Helaas gaat het daardoor meestal nog trager. ‘Schiet nou eens op’, levert meestal alleen maar tijdrovend protest en terugmopperen op.

Pech

Vandaag was zo’n dag dat het niet lukte om op tijd te komen. Ik was precies twaalf seconden te laat. Vrolijk werd ik ontvangen door de werkgroep, waarin we net vorige week hadden afgesproken dat laatkomers trakteren. Zij mazzel, ik pech.

Joepie! (Huh?)

’s Avonds mopperde ik tegen Kleine Man en zei dat we de volgende keer nóg meer ons best moeten doen om op tijd te komen. Want dat ik nu moet trakteren omdat ik te laat kwam. ‘Joepie!’, was zijn enthousiaste reactie. ‘Trakteren is leuk! Ga je nu mooie cakejes uitdelen?’ Soms moet een kind je er op wijzen hoe leuk het leven kan zijn. Wat een kans!

Beetje stout

Vanaf nu kom ik dus op tijd als het lukt. Want dat is wel zo netjes. En als het niet lukt, trakteer ik. Dan maken we er gewoon een klein feestje van. Een beetje stout, maar misschien is dat eigenlijk nog wel leuker.

Jouw tip?

Welke kans op een feestje had jij bijna laten schieten? Laat het me hieronder weten. Misschien breng je iemand op een idee.

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

6 reacties op “Te laat komen is een feestje

  1. Een half uur eerder opstaan is moeilijk maar zooooooveel waard als je met kinderen op tijd de deur uit moet. Heerlijk als je niet hoeft te haasten en je kinderen niet hoeft te stressen en ook tijd hebt voor een geintje,spelletje of boekje lezen.

  2. Mijn tip lijkt op het gouden half uurtje. Wij stemmen iedere ochtend af op 8 uur. Dan moet alles klaar zijn. Iedereen aangekleed, ontbeten, broodjes gesmeerd, tassen gepakt, tanden gepoetst. De scholen beginnen om half 9 en het is ongeveer 4 minuten lopen en fietsen naar de scholen. Het richtpunt van 8 uur lijkt dus belachelijk. Maar de realiteit is dat kind 1 haar gymtas kwijt is, het brood nog uit de vriezer gehaald moet worden, kind 2 perse z’n lievelingswanten uit de onderste la wil of de kat heeft gekotst (dat kan je natuurlijk niet laten liggen). Kwart over acht rent iedereen de deur uit. Om half 9 zit ik thuis gelukzalig achter mijn laptop. Iedere ochtend weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.