Wat je kunt leren van een luciferdoosje

Wat is het meest waardevolle wat jij kunt beleven?

licifers in doosjeHet meest waardevolle wat ik kan beleven, is de kleine hand van mijn kind vasthouden. Pasgeleden liepen we samen de avondvierdaagse. Dat betekende dat ik vier avonden lang zijn hand mocht vasthouden. Zo raakten we elkaar niet kwijt in de drukte. Wat heb ik genoten, ondanks de regen die met bakken uit de lucht viel en de gillende kinderen die door mijn hoofdpijn heen krijsten.

Er is vast iets waar jij het allermeest van geniet, waar je veel waarde aan hecht, wat je het allerliefste doet. Even checken: geniet je hier wel echt van, als je het aan het doen bent? Of gaat je aandacht naar andere dingen?

Luciferdoosje

Denk even aan een luciferdoosje. Als je het open maakt, lijkt het wel of er een oneindige hoeveelheid lucifers in zit. Eén voor één gebruik je ze om je kaarsen aan te steken. Tot ze op zijn.

Zo gaat het ook met de mooie dingen in het leven. Ze duren niet eeuwig. En je hebt er niet oneindig veel van, ook al lijkt dat soms wel zo.

’t Is zo op

Heb jij al eens zo naar je leven gekeken? De mooie momenten zijn beperkt, net als de hoeveelheid lucifers in een luciferdoosje. Geniet ervan, als het kan. Voor je het weet zijn je lucifers op.

Wat zijn eigenlijk jouw allerkostbaarste momenten?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


 

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

16 reacties op “Wat je kunt leren van een luciferdoosje

  1. Nancy,ja zo had ik het nog niet bekeken! We vliegen door het leven zonder stil te staan bij de dingen die er echt toe doen! Jammer maar ik zal ook niet de enigste zijn…..

  2. het meest waardevolle in mijn “laatste crisis ” was en is nog steeds mijn telefoon…
    contacten met mensen die ik voor het kiezen heb,twitteren op gevoel..(ipv persoonlijk tegen mensen…) heb ik (nog ) moeite mee… en de humor van bepaalde twittercontacten en facebook (byna zelfde verhaal….)
    en niet te vergeten via twitter deze side ontdekt van Nancy Peeters……

  3. De uitdrukking op het gezicht van mijn kinderen, wanneer ze hun eigen onzelfzuchtige ik zijn. De groei die ze doormaken , waarbij ze hun eigen schatkist van normen en waarden vullen. Het gevoel dat dat bij mij oproept is intens.

  4. Onder de douche met onze kinderen. Het water stroomt. Net zoals de gesprekken. De warmte, mijn liefde. Voor hun lijf en voor wie ze zijn. In aandacht samen èèn. Lachen, spelen, kroelen en vaak zingen. Tot we de douche-deur openen en de wereld weer instappen. Zaaaaaaalig en geen groter kado voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.