Recept voor gelukkige vrienden

Een recept voor gelukkige vrienden, kan dat? Ja dat kan. En je doet het zo:

Men neme:

recept voor gelukkige vrienden– een groepje vrienden (of gezins- of familieleden, al naar gelang je voorkeur en beschikbaarheid)

– papier, gekleurd voor extra sterk effect, liefst A4 of flink grote vouwblaadjes

– pennen of potloden, bij voorkeur in vrolijke kleuren

– een schaar

– een half uurtje tijd

Verzamel je vrienden, gezins- of familieleden om je heen. Knip het papier in stroken, zodat ieder een strook heeft van ongeveer een halve A4. Zorg dat de strook in ieder geval een centimeter of 15 lang is. Leg de pennen of potloden klaar, zodat iedereen daar goed bij kan.

Vraag of iedereen zijn of haar naam bovenaan de strook zet. Laat iedereen de strook doorgeven naar de persoon die aan de rechterkant zit. Schrijf onderaan de strook een kwaliteit van de persoon waar de strook van is en laat iedereen dit doen. Vouw dit deel van de strook zo omhoog, dat je tekst niet meer zichtbaar is. Geef de strook door naar rechts. Schrijf op de strook die je nu gekregen hebt, een kwaliteit van de eigenaar van de strook. Vouw de strook weer om zodat je de tekst niet meer kunt zien. Ga zo door tot iedereen zijn eigen strook weer heeft.

Nu mag je lezen wat iedereen over je geschreven heeft. Als jullie dat leuk vinden: lees je kwaliteiten voor en kijk of anderen deze kwaliteiten ook herkennen in jou.

Variatietip: je kunt in plaats van een kwaliteit ook opschrijven waar je iemand dankbaar voor bent of wat je in iemand bewondert. Ook kun je een leuke herinnering delen (kost iets meer tijd en papier).

Serveersuggestie: gebruik deze tip tijdens een gezellige avond. Bewaar je papiertje in bijvoorbeeld je agenda of portemonnee. Het is een mooie bron van geluk en positiviteit, voor als je eens een moeilijk moment hebt.

Zo maak je je vrienden gelukkiger. En ik denk dat je er zelf ook blij van wordt.

Welke kwaliteiten zouden jouw vrienden eigenlijk op jouw papiertje zetten?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).


Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

2 reacties op “Recept voor gelukkige vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.