Energie voor rotmomenten

alles loopt in de soepHet liep helemaal in de soep: ik ontdekte een groot probleem op mijn werk, mijn telefoon begaf het en de belangrijkste mensen die konden helpen om het op te lossen, waren niet te bereiken. Een klus waar ik bijna een jaar mijn ziel en zaligheid in had gestopt, dreigde totaal te mislukken. Al dat werk naar de knoppen en mogelijk grote gevolgen voor andere mensen.

Soms is het leven echt niet leuk. Boosheid, verdriet. Je wordt er moe van. Het kost je bakken energie. Wat houd je op zulke momenten rechtop?

Balans

Het lijkt vreemd, maar ook als het leven tegen zit, kun je positieve emoties ervaren. Gelukkig maar: juist op die momenten is dit van het grootste belang om je energiebalans op peil te houden. Uit onderzoek weten we dat mensen die er het beste in slagen om met verlies en moeilijke omstandigheden om te gaan, ook af en toe anderen dingen doen dan alleen aan hun ellende te denken. Ze zoeken afleiding, doen af en toe leuke dingen, praten ook over andere dingen dan hun problemen. Even met iets anders (liefst iets positiefs) bezig zijn, geeft je ook een frisse kijk op je probleem. Zo heb je meteen meer kans op een oplossing.

Energie

De ernst en impact van wat er gebeurde, zorgde ervoor dat ik ineens heel goed en intensief contact had met mensen die ik tot dan toe niet zo goed kende. Dat was eigenlijk best een leuke ervaring. Het was fijn om samen hard te werken aan een oplossing. Het gaf me energie om door te zetten en het verdriet over het verloren werk even aan de kant te zetten. Er kwam ruimte voor creatieve oplossingen. Toen de ergste crisis over was, heb ik mijn Kleine Man even een extra knuffel gegeven. Instant geluk en energie. Ik ben nog druk bezig met het oplossen van het probleem, maar het grootste drama is er vanaf.

En bij jou?

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van omgaan met rotsituaties. Welke manier werkt voor jou het beste?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je aan voor de nieuwste gelukstips. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-)

 
Deze gelukstips worden meer dan 60.000 keer per jaar gelezen.
Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

12 reacties op “Energie voor rotmomenten

 1. Wat voor mij echt werkt is fotograferen. Ik ben alles behalve een fotograaf. Maar ik vind het heerlijk om naar buiten te gaan met mijn mobiele telefoon in de aanslag. Wat doe ik? Ik ga op zoek naar leuke dingen, naar bijzondere dingen, naar grappige dingen, naar alles wat ik leuk vind om te bewaren. Zo heb ik leren kijken naar de mooie dingen om me heen. En dat geeft energie, positieve energie.

   1. was afgelopen dagen voor mij écht aan de orde..Was grieperig en mijn splinternieuwe dure fiets werd gestolen..
    ik merkte dat ik daar in bleef hangen
    ben toen mijn blog gaan bijschrijven en gedichten gaan opschrijven
    Zo heerlijk die afleiding
    En nu ,nu ik weet dat de verzekering dekt en de nieuwe fiets onderweg is lijkt het probleem al een stuk minder

    groetjes Jet

 2. Wat mij helpt om het leven zonniger in te zien is wandelen, genieten van de natuur en toeren met onze cabrio. Heerlijk blik op oneindig en hoofd leeg.

 3. Dat “In Balans” zijn vind ik heel belangrijk. Zelf tracht ik dit te bekomen door vrijwilligerswerk. (Luisteren naar anderen)

 4. Ik ben momenteel uit balans.
  De zoveelste vriendin die me ‘misbruikt’ heeft.
  Mijn goedheid is mijn valkuil. En dat is pijnlijk. Want aan de ene kant is het positief, het klaar staan voor… Maar merk nu steeds meer dat ik roofbouw pleeg op mijn eigen geluk.
  Woorden zijn kwetsend en dit heb ik opgeschreven, ik moest het een plek geven. Straks even een wandeling maken.

  1. Hè wat een nare situatie… Wandelen staat trouwens al sinds de oude Grieken bekend als een goede methode om oplossingen te vinden en nieuwe dingen te bedenken. Goede wandeling gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.