Hé, stommerd! Waarom doe je niet wat je leuk vindt?

Daar zit je dan, kerstkaarten te schrijven. Net als vorig jaar, toen je zoveel plannen had voor dit jaar. En misschien heb je ze nu ook weer. Goede voornemens, mooie plannen, dromen die wachten op het moment dat jij ze gaat waarmaken.

tolletjesDromen

Mijn droom aan het begin van dit jaar was een boek schrijven over geluk voor druk bezette mensen. En ter voorbereiding van de publiciteit die ik aan het boek wilde geven, zou ik gaan bloggen en twitteren. Zo kon ik vast een beetje voeling krijgen met mijn lezers. Wat zou het leuk zijn als een paar mensen per week mijn blog wisten te vinden…

Het liep al snel uit de hand

Toen ik zo zat te dromen, was ik even iets vergeten: van geluk krijg je energie. Als je meer energie hebt, is het een stuk eenvoudiger om je dromen waar te maken. En als ik ergens gelukkig van word, is het van schrijven over geluk. Dus ik had me dit jaar toch een energie! Ik schreef ’s avonds aan mijn boek, twitterde op vrije momenten en probeerde wekelijks een nieuwe blogpost te schrijven. Die paar bloglezers per week? Dat werden er al snel vaak meer dan een paar honderd per dag. Twitter? Ruim meer volgers dan er in mijn huis en tuin zouden passen. En het boek? Bijna af. Proeflezers hebben het al gelezen en prezen het de hemel in. Ik verwacht dat het in de eerste helft van volgend jaar te koop is.

Mijn droom bleek te bescheiden voor de werkelijkheid. Want als je veel energie hebt, kun je veel voor elkaar krijgen.

in beweging1.000 gelukkige mensen

Doe jij eigenlijk wel wat je leuk vindt? Of heb je volgend jaar nog steeds dezelfde dromen, omdat je geen puf hebt om ze waar te maken? Ik wens je toe dat je gelukkig genoeg bent om je dromen waar te maken.

Beter nog: dat wens ik heel veel mensen toe. Mijn droom voor het komende jaar is om minimaal 1.000 mensen gelukkiger te maken. Ik hoop dat jij er daar één van bent. Omdat je lid bent van een Geluksclub of er misschien zelf één gestart bent, met mijn boek aan de slag gegaan bent of op een andere manier aan je geluk werkt. Zodat jij gelukkig genoeg bent om je dromen waar te maken. En eindelijk doen wat je leuk vindt.

De eerste Geluksclubs zijn intussen opgericht, mijn boek komt uit en ik heb nog veel meer plannen om geluk uit te delen. 1.000 mensen gelukkig maken moet lukken.

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je wekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

3 reacties op “Hé, stommerd! Waarom doe je niet wat je leuk vindt?

 1. Dag Nancy,

  Dank voor je gelukstips.
  Ik heb de indruk dat ik al veel geluk beleef en heb,
  maar een extra tip kan natuurlijk nooit kwaad.

  Groet, Gea Zwart

  Kunstenaar, grafisch vormgever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.