Hoe je een topdag maakt

Ik werd een uur te vroeg gewekt door een straatgenoot die tien minuten lang met draaiende motor zeer luidruchtig autoruiten stond te krabben. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar voor mij is dat niet echt lekker wakker worden. Op mijn vrije dag. Grrrr…..

bevroren gelukRuiten krabben

Iets later stond ik met mijn kleine man van drie voor het slaapkamerraam naar buiten te kijken. Daar kwam onze lieve buuf voorbij. Ze had net de kinderen naar school gebracht. Voor haar was het geen vrije dag. Over een half uurtje zou ze naar haar werk moeten. Ik zag haar bevroren autoruiten. En ik herinnerde me dat ze een keer had laten vallen hoe erg ze het vindt om autoruiten te krabben. Toen kregen we een idee: zouden we ons snel aankleden en stiekem haar ruiten krabben? Dat zou een verrassing zijn!

Mijn kleine man vond het een prima idee. We schoten onze kleren aan en trokken supersnel onze jassen en schoenen aan. We waren al bijna te laat, buuf moest zo weg! Op topsnelheid hebben kleine man en ik haar ruiten schoon gemaakt. Hij met de zachte ruitenwisser, ik met de krabber en de spuitbus.

Topdag

Toen we bijna klaar waren, kwam buuf naar buiten. Ze was helemaal verbaasd en ik heb nog nooit iemand zo zien lachen. Ze vond het prachtig: haar buuf en haar lievelingsbuurjongetje die haar ruiten stonden te krabben… We kregen een dikke kus en een knuffel.

Mijn dag kan niet meer stuk. Wat leuk om haar zo vrolijk te zien. En ik hoop dat zij ook een fijne dag heeft. Een goed begin, is het halve werk. Wie geef jij een topdag?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor tweewekelijkse inspiratie en tips voor een gelukkiger leven. Dat is gratis.

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

12 reacties op “Hoe je een topdag maakt

 1. Wat een mooi en leuk gebaar!
  Wij lieten de hond van onze invalide buurman uit. Normaal mag hij met de scootmobiel mee maar door de gladheid is dat onmogelijk.
  Hond blij, buurman blij en wij een heerlijke wandeling door een magisch besneeuwd bos.
  Goed gevoel!!

 2. Makes me smile Nancy! Er is een verhaal over kikker en pad die voor elkaar de blaadjes uit de tuin harken. Als verrassing. Eenmaal thuis gekomen heeft de wind alles alweer rommelig gemaakt, dus ze zien het niet van elkaar. Toch zijn ze allebei erg gelukkig vanwege hun goede daad :-) (schrijver is Arnold Lobel, en hier een link met het verhaal http://www.pinkelotje.nl/herfst.html )

 3. Wat een mooi verhaal. Die raakt me.
  Ik kocht eens een bosje bloemen voor iemand en aan de kassa hoorde ik: dat had je niet hoeven doen. Een beetje geïrriteerd draaide ik me om en keek in een paar waterige 80jarige blauwe ogen. Ik draaide me direct naar de kassajuf terug en fluisterde: doe er maar twee. Vervolgens heb ik één bosje bloemen aan die meneer gegeven. Geweldig wat er dan ontstaat: kassajuf verrast, klanten eromheen gaan glimlachen. En deze meneer: had een heerlijk dag

 4. Hoe zo’n klein gebaar zo heerlijk kan zijn voor alle betrokkenen. Ik ga zo mijn kleindochter van 9 van het voetbalveld ophalen, hoeft ze daar niet te blijven wachten tot haar broer klaar is, lekker nij oma onder de douche, samen boodschappen doen, even op bezoek bij overgrootoma( die ook weer gelukkig) gewoon een gezellige dag samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.