Over waarom je emmer altijd moet overlopen

glas half volNee. Ik vraag je niet om een emmer ijswater over jezelf leeg te kiepen. Mag best hoor, als je wilt. Maar ik leg je liever uit waarom ik denk dat je minstens net zoveel hebt aan een volle emmer.

Een kunstenaar legde me ooit uit waar zijn inspiratie vandaan komt. Hij zei:

“Inspiratie is als een emmer die overloopt. Als je je emmer maar vol genoeg houdt en zorgt dat ‘ie steeds opnieuw bijgevuld wordt, hoef je nooit naar inspiratie te zoeken. Het druppelt gewoon uit die emmer.”

Ik vond het een prachtig beeld. En ik denk dat je het ook prima kunt gebruiken om uit te leggen waarom het belangrijk is om dingen te doen waar je energie van krijgt.

Houd je emmer goed gevuld. Dan heb je nooit te weinig energie om te doen wat belangrijk voor je is of om jezelf verder te ontwikkelen.

Of natuurlijk om een emmer ijswater over jezelf heen te kiepen: alles voor het goede doel ;-)

Wat doe jij om je emmer vol te houden?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je aan voor de nieuwste gelukstips. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-)

 
Deze gelukstips worden meer dan 60.000 keer per jaar gelezen.
Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

5 reacties op “Over waarom je emmer altijd moet overlopen

  1. Het is wel een beetje afhankelijk van waar je emmer mee is gevuld. Op dit moment vult de emmer zich bij mij juist met dingen die heel veel energie kosten. Ik hoef er niets voor te doen, het komt gewoon. Ik geef toe, dit maakt ook weer vindingrijk. Ik ben wel iedere keer op zoek naar hoe ik dingen een plek kan geven of hoe ik bepaalde zaken geregeld kan krijgen. Ik ga veel vaker dan voorheen naar het bos. Genieten van de prachtige kleuren en foto’s maken de kleine wonderen in de natuur. Heerlijk. Dus dat is dan weer de goede kant van het vollopen. Als het lukt om de rust weer te vinden, dan is dat lekker. En ik wilde er nog weer een ‘maar’ achter zetten en dat doe ik gewoon niet. :) Ik eindig lekker positief, waarom altijd zoeken naar een ‘maar’?

    1. Nou, daar zeg je een waar ding: de rottige dingen komen vaak gemakkelijk en vanzelf. Voor de mooie dingen moeten we soms meer moeite doen, maar het is juist belangrijk om die emmer met mooie ervaringen vol te houden. Ennuh, foto’s maken, ja heerlijk!

  2. Jammer dat ik geen foto’s kan sturen. Had je graag een paar mooie foto;s laten zien van hoe mooi gedetailleerd de natuur is.

  3. Als de emmer vol zit met energie kan dat ook heel veel energie kosten . emmer halfvol (toch positief gezien) is het meer in balans en kost het jezelf ook niet zoveel energie en op die manier hou je dus meer energie over om leuke dingen te doen. zo kijk ik er tegen aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.