Het kan: zo maakt geld tóch gelukkig

Oude bonnen

Mijn vriend vindt net de garantiebonnen terug van de eerste surfspullen die hij gekocht heeft. Bonnen uit 1996 en 1997. Zijn allereerste surfset: die fijne surfplank die nooit meer overtroffen werd, dat mooie zeil dat allang weer doorverkocht is en die giek die het laatst toch nog begaf. Ook de bon van de mountainbike die allang is doorverkocht komt uit de stapel bonnetjes tevoorschijn.

Vroeger…

We halen samen herinneringen op. Aan de tijd dat we op zondagavond nog naar het strand konden fietsten. Ook iemand die ons dierbaar was en overleden is, komt voorbij: hij haalde de surfplank op bij de winkel omdat mijn vriend toen tijdelijk geen auto had. Samen met de bonnen, komen er heel veel mooie herinneringen voorbij. Wie wat bewaart, die heeft wat.

Geluksarchief

geld maakt gelukkig tientje gulden kwartje dubbeltjeGeld maakt niet gelukkig. Spullen kopen zeker niet, of hooguit voor even. Maar de ervaringen die je hebt met die spullen, wél. En mooie herinneringen hieraan ophalen, ook als ze bitterzoet zijn. Heb jij ergens nog zo’n halfvergeten stapel bonnen die je voor de garantie hebt bewaard? Kijk er eens in, het zou zomaar een mooie ’trip down memory lane’ kunnen worden. Welke bonnen heb jij nog bewaard?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je wekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.