Goed bewaarde geluksgeheimen…

Werken, Wassen en Wenen

Op een avond riep ik, huilend achter het aanrecht, dat mijn leven alleen nog bestond uit Werken, Wassen en Wenen. Ik vroeg me wanhopig af wat ik moest doen om een leuk leven te hebben. Ik had geen flauw idee van waar ik moest beginnen. Ik had weinig energie, alles was me teveel en ik genoot niet van wat ik had.

In de maanden voor ik stond te snotteren over die drie W’s had ik stapels boeken gelezen over geluk, positieve emoties, flow, bloeien, floreren, succesvol zijn, alles uit het leven halen. En ik ben ook nog psycholoog, coach en trainer. Toch kon ik me op dat moment niet bedenken wat ik nu en direct kon doen om een fijn -laat staan fantastisch- leven te hebben.

Vijf routes naar geluk

Ik wilde dat er een leuk en praktisch programma was, met wat je moet doen om gelukkig te worden. Kant en klaar, als een trainingsschema voor hardlopers. Hoe ik ook zocht, dat kon ik nergens vinden. Vreemd, want er is juist erg veel gereedschap voor geluk is dat wetenschappelijk getest is en werkt. Daarom besloot ik om kennis op dit gebied te bundelen tot een stappenplan. Het moest een eenvoudig en praktisch programma worden dat ik en anderen kunnen volgen. Met opdrachten die zo leuk zijn, dat je ze met plezier doet. Die je meer plezier, geluk en groeien en bloeien opleveren.

Intussen heb ik ontdekt wat de routes zijn om daar te komen. Er blijken vijf eenvoudige routes te zijn om meer van het leven te genieten. Deze routes kun je inzetten door de bijbehorende geluksgewoonten als nieuwe gewoonten in je leven in te voeren. Meer positiviteit in je leven is essentieel om je doelen te bereiken. Die positiviteit kun je gebruiken als brandsof om een goed en zinvol leven te hebben.

Ik heb nu een mooi en zinvol leven: ik geniet van wat ik heb, ik heb meer energie en kan er beter tegen als het even tegen zit. En ik maak één van mijn grote dromen waar: het schrijven van een boek. Ik werk minder, besteed minder tijd aan de was en geniet van het leven.

Geluksgeheimen?

Wil jij ook een leven om van te genieten? De routes naar geluk zijn niet geheim. Ik schrijf er een boek over. Je kunt je die routes in een paar weken eigen maken, heel gemakkelijk. Intussen beschrijf ik op deze site manieren om gelukkiger te worden. De wereld kan best een beetje meer geluk gebruiken. En jij ook. Doe je mee?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor wekelijkse inspiratie en tips voor een gelukkiger leven. Dat is gratis.

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

 

 

3 reacties op “Goed bewaarde geluksgeheimen…

  1. Klinkt goed maar het is soms moeilijk om positief te blijven denken als alles weer eens tegenzit en je veel gezeur van anderen over je heen krijgt
    Keesjan Kempe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.