Sint heeft voorpret

Voorpret

Je wilt de Sint toch een beetje helpen. Dus verstoppen we al maanden kadootjes. We hebben hier eens wat gevonden, daar een mooie aanbieding gezien: er is van alles in huis. We kunnen bijna niet wachten tot we de kado’s kunnen geven. Voorpret, ik ben er dol op. Ik ben alleen als de dood dat ik van alles kwijt raak.

Verstoppertje spelen

Het verstoppen is een kunst op zich. Want je moet die kado’s ergens laten waar ze niet gevonden worden. Maar je wilt ze natuurlijk zelf wel terugvinden, liefst op tijd. Ga maar eens uitleggen waarom Sint een treinbaan heeft gegeven die een essentieel onderdeel mist. En een half jaar later op de camping: waarom het vermiste stuk van de treinbaan tussen de kampeerspullen blijkt te zitten.

Uitdelen

Natuurlijk hoef je geen kind te hebben om voorpret te hebben van het Sinterklaasfeest. Ik heb al meerdere keren voor alle collega’s van mijn team een klein gedichtje geschreven. Of een groter gedicht voor de hele afdeling, met daarin over iedereen wat leuks. Dan een dag héél lang op het werk blijven, tot iedereen weg is. Zodat je een handje pepernoten op alle bureaus kunt leggen. En je de volgende morgen heel verbaasd afvragen wie dat nou toch gedaan zou kunnen hebben, terwijl je enorm je best moet doen om je lach in te houden. Want uitdelen is leuk, zeker als je het stiekem kunt doen. Is dat nou niet precies de essentie van het Sinterklaasfeest?

Laat het me weten!

Ik ben nieuwsgierig naar de voorpret die jullie hebben. Wie ga jij dit jaar verrassen? En waarmee?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

4 reacties op “Sint heeft voorpret

 1. Leuk verhaal. Ook wij kopen het hele jaar kadootjes. Ze liggen boven op de kast in de studeerkamer van mijn vrouw. Met een dochter van nu 10 weet dit jaar voor het eerst iedereen dat. Maar ze vinden het zelf ook veel te leuk. Dus ze verheugen zich al maanden en niemand gaat stiekem kijken. Sterker nog, onze oudste dochter van 20 heeft er een tijdje geleden een zak bijgezet, ook vol met kadootjes. Het grote aftellen is begonnen. We kunnen niet wachten.
  En wat ook nog wel leuk is, onze oudste dochter heeft sinds de zomer een vriendje, die half nederland verder woont, en als hij komt dus het hele weekend blijft. Hij had voor de familie een kadootje van sinterklaas meegebracht. En vanavond staat er naast de drie schoenen van onze kinderen dus nog een vierde. Heerlijk toch?

  1. Martin, klinkt fantastisch! Wat heerlijk dat iedereen mee doet. En wat grappig zeg, dat die plek in de kast een publiek geheim is. Veel voorpret- en Sinterklaasplezier met z’n allen!

 2. Goedemorgen Nancy,
  De voorpret die je beschrijft is heel herkenbaar. Vooral de gedichten schrijven. Ik kan het niet laten om er iets grappigs van te maken. Ik lig dan al tijdens het schrijven in een deuk.
  Een andere manier van voorpret is ’s avonds laat, of ’s morgens vroeg wat lekkers in de schoen doen.
  Gewoon een leuke, lekkere verrassing.
  Ik ga NU twee chocoladeletters in een schoen stoppen.

  Fijne Sinterklaas, en een goed weekend!
  Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.