Moe? Futloos? Maak je dag zwaarder!

moe futloos niet gelukkig‘Jij hebt meer uitdaging nodig’, zei een wakkere manager tegen me, toen ik in mijn vorige baan liep te klagen dat ik het te druk had. Huh? Daar moest ik even over nadenken. Ik had het constant druk, liep te rennen en te racen en wist van voren niet of ik van achteren nog leefde. Ik vond het nogal een rare opmerking.

Achteraf gezien had die manager gelijk. Terwijl mijn eigen manager probeerde om de drukte weg te relativeren, zag hij precies wat er aan de hand was: ik werd helemaal niet blij meer van wat ik deed. Als er een nieuwe cliënt binnen kwam, wist ik direct hoe het verdere contact zou verlopen. Er was niets meer te ontdekken. Ik kreeg geen energie meer van mijn werk. De enige reden dat ik daar nog werkte, was omdat ik zulke leuke collega’s had.

Bankhangen

Je herkent het gevoel misschien: je bent moe, hebt geen zin in je werk, hebt het te druk en tegelijkertijd heb je het gevoel dat er niets uit je handen komt. Als je ’s avonds thuis komt, plof je het liefst op de bank om daar te blijven hangen tot ruim na bedtijd. De volgende ochtend ben je moe en is er niets aanlokkelijks om je bed voor uit te komen. Je vraagt je af hoe je hier uit komt. Want je hebt geen puf om iets te veranderen, terwijl je ook wel weet dat niets doen het niet oplost. Laat dit artikel dan de inspiratie zijn die je nodig hebt om er wat aan te doen. Want dat kán.

Waanzin en kaas

In onze werkruimte hing een quote  van Einstein:

‘De definitie van waanzin is hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten’.

Een collega wees me op het boekje ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ van Spencer Johnson. Ik las het in één avond uit. Dat boekje gaf me een schop onder mijn achterwerk: ik zag ineens dat ik bleef hangen in een baan die vroeger leuk was, maar nu niet meer. Ik begon te dromen over hoe mijn ideale baan eruit zou zien. Wat zou ik doen? Waar zou ik dat doen? Wat zou ik daar kunnen leren? Je raadt het al: korte tijd later had ik een andere baan. Nog drukker dan de baan die ik had, maar met meer uitdaging. En die oud-collega’s? Dat zijn heerlijke mensen waar ik nog steeds contact mee heb. Lang leve Facebook, LinkedIn en Twitter!

Wat ga jij doen?

Een nieuwe uitdaging kan je zoveel energie geven. Die nieuwe uitdaging begint met dromen over een toekomst waar je je talenten kunt inzetten en ontwikkelen. Daar krijg je energie van. Welke uitdaging zou jij graag oppakken?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je wekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

10 reacties op “Moe? Futloos? Maak je dag zwaarder!

 1. Klopt als een bus. Voor mij scheelde het wel dat ik niet van baan hoefde te wisselen. Ik kreeg bij mijn huidige werkgever de mogelijkheid om andere dingen te gaan doen. Ik doe nog gewoon hetzelfde werk dat ik al deed, maar daarnaast houd ik me nu ook bezig met het geoefend houden van mezelf en mijn collega’s (ik werk op de brandweermeldkamer). Zo kan ik heerlijk wat dingen van mijn opleiding (opleidingskunde) in praktijk brengen. Helaas loopt het met de opleiding nu dan iets minder lekker, maar ja switchen van opleiding is geen optie. :)

 2. Wat staat er nou in dat boek? Daar ben ik benieuwd naar.
  Ik heb ook weleens van die dagen. Dan blijf ik teveel achter de computer hangen. Zodra ke hem uitzet en naar buiten gaat, gaan de gedachten weer stromen.

  Mooie post. Een boel loopbaancoaches kunnen er een voorbeeld aan nemen.

 3. een nieuwe uitdaging ……daar sta ik binnenkort (welk termijn geen idee) ook voor …..en of ik daar nou blij van word . Voor mij word ook een andere werkplek gezocht.
  Ik hecht veel waarde aan steeds zoveel mogelijk hetzelfde , dan gaat het voor mij goed . als ik straks een nieuwe werkplek krijg , tja dan is dat zeker ook een uitdaging maar ook een die veel spanningen en onzekerheid oplevert .
  Dus of uitdagingen altijd goed zijn …..k weet het niet , maar dit vond ik wel een hele mooie : ‘De definitie van waanzin is hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.