Handige happy-knop voor instant geluk (not!)

ongelukkig

Na een jaar vrolijk schrijven over hoe je gelukkiger wordt, keerde het tij. Er gebeurde teveel wat energie vroeg. Er waren te weinig dingen over om energie van te krijgen. Ik had geen puf om dingen te doen waar ik blij van werd. De balans van energiebronnen en energiedieven sloeg verkeerd uit. Het licht ging uit. Oeps…

Logisch, een ongelukkige geluksgoeroe! Nou, niet echt. Roepen dat je gelukkig bent, is toch echt iets anders dan toegeven dat je ongelukkig bent. Best gênant. Dus hield ik mijn mond. Ik hoopte dat het snel beter ging.

Er bestaat  helaas geen handige happy-knop voor instant geluk.

licht handige happy knop

Van mijn lief leerde ik eens iets heel wijs. Soms voel je je rot en kun je er niks aan doen. Het enige wat je kunt doen, is zo goed mogelijk doorleven. Wachten op het moment dat de storm is uitgeraasd.

Ik heb aan mijn nieuwe site en mijn boek gewerkt. Energiedieven heb ik gemeden, voor zover dat kon. Ik heb geprobeerd om het mezelf niet te verwijten dat ik me rot voelde en bleef zoeken naar manieren om me beter te voelen. Soms lukte dat, soms niet. Ik heb de storm uitgezeten. Nu ben ik er weer.

En wat kunnen we hiervan leren?

Zorg dat de tuinstoelen klaarstaan om buitengezet te worden, zodra de wind gaat liggen.

Als het lukt: bereid je voor op het moment dat het beter gaat. Dan heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken, terwijl de storm verder woedt. Lukt het niet? Kan gebeuren. Het gebeurt zelfs geluksgoeroes. Boos worden op jezelf helpt niet. Soms kun je alleen wachten tot de zon weer schijnt.

Dus nu?

Nu ga ik weer lekker wekelijks schrijven over hoe je gemakkelijk gelukkiger wordt. Ook al zit het soms niet mee in het leven, toch geef ik je toch tips en inspiratie voor een gelukkiger leven. Voor tussen de stormen door. Want dan kan het leven zo leuk zijn!

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je wekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

10 reacties op “Handige happy-knop voor instant geluk (not!)

 1. Helaas herkenbaar. De lamp is gelukkig niet uit, maar wel enigszins gedimpt. Ik houd me aanbevolen voor tips. :)

  1. Wat jammer dat het er nu zo voor staat, Jeroen. Heb je je al aangemeld voor de gratis wekelijkse gelukstip? Ik geloof dat je die glimlachgarantie wel even kunt gebruiken ;-) Succes!

 2. Het leven bestaat uit vallen en opstaan! Pff ik heb t gevoel dat ik wil opstaan, maar dan val ik weer! Positief probeer ik te blijven al 2 jaar lang, maar waar blijft mijn beloning? Leven is echt zwaar!
  P.s. Erg leuk geschreven! Ben erg benieuwd naar je boek.
  Groetjes Marloe

 3. Hoi Nancy, leuk blog! En de essentie van het leven geraakt volgens mij. Alles in het leven heeft een op en neergaande beweging, ook Hoe we ons voelen. Het probleem zit volgens mij in ons dualistische denken. Weer zin zo gewend om iets als goed of slecht te beoordelen dat we dit ook doen met ons gevoel. Feit is dat we ons nooit hetzelfde voelen, dat we ons dus iedere dag ANDERS voelen. En dit is waar we volgens mij mee moeten leren omgaan.

  Een glimlach doet hier wonderen, zoals je zelf ook schreef. :-)

  Hartelijke groet,

  Erik

 4. Goedemorgen Nancy.

  Stil van je verhaal en zooo herkenbaar.
  Dit is voor mij echt 2013!
  Erg veel tegenslagen geestelijk en lichamelijk.
  Rug zak is over vol. En ben helaas paar maanden geleden ingestort.
  Heb goede Hulp. Ontvang liefde om weer beetje in balans te komen. Maar helaas ook onbegrip.
  Ik blijf positieve momenten hebben een word blij van positieve berichten!
  Geduld en positieve doelen stellen geeft mij kracht om te vechten.

  Dank je voor je mooie woorden.
  Fijne dag.
  Lieve groeten,

  Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.