Zo maak je het leven leuk

zelf pret makenGlunderend stond mijn collega naast me. Ik had zonet smakelijk gelachen om een verhaal dat ze me vertelde. ‘Zo, en dat ga ik nou iedere dag doen. Iemand blij maken. En voorlopig ben jij mijn projectje’, zei ze.

Bam!

Een klap in mijn gezicht. Ik was mijn eigen les vergeten. Ik zag hoe mijn collega ervan genoot dat ze me vrolijk had gemaakt op een drukke dag. ‘Uitdelen is leuk’, zeg ik altijd. En in alle tumult van knorrige mensen en ellende om me heen was ik dat helemaal vergeten. Ik zat te wachten tot het leven weer leuk werd. Maar dat we dat zelf moeten regelen, dát is hoe het echt werkt. En dan niet alleen voor onszelf, maar vooral voor een ander.

Zo maak je het leven leuk

Ik ga met haar mee doen. Ik ga het leven leuk maken. Voor anderen. En dan wordt het vanzelf ook weer leuk voor mij. Doe je mee?

Ook meer geluk in je leven?

Meld je dan aan voor je tweewekelijkse gelukstip. Dat is gratis en mèt glimlachgarantie ;-).

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens: geen spam of gedoe. Wel meer geluk.

18 reacties op “Zo maak je het leven leuk

 1. Superleuk om te geven en te delen. Super om te zien hoe sommige gezichten (en ogen) weer blij gaan staan. Van mij mag het altijd zomer zijn……………………………………………..
  En je weet het he?? Ook op sombere dagen:

  Met de zon in je hart is het altijd mooi weer!!!

 2. Vandaag was voor mijn man zijn eerste gesprek met een psycholoog, het spoor een beetje (erg) bijster na het aanbreken van zijn pensioen en vele dingen daaromheen. Dochter gescheiden (de welbekende donderslag bij heldere hemel). Zeer depressief is hij en we zijn eerder teruggekomen van ons huisje op een zonnig eiland. We keken er beiden zo naar uit, heerlijk lang daar, waar we beiden zo graag zijn.
  Kan heel anders lopen weten we nu. Ons huis hier in Nederland hebben we gisteren uit de verkoop gehaald, rust hebben we nodig.
  Dat gaf al veel lucht en opluchting en ik zag de schouders van mijn man al iets omhoog gaan.
  Maar vandaag dus eerste gesprek met hulp, waar hij zelf om heeft gevraagd, daar ben ik zo blij om want het is zo goed dat juist HIJ, van wie ik het nooit had verwacht, om hulp durft te vragen.
  Nu zitten we vredig aan de koffie, hij met koptelefoon op naar de TV te kijken en ik achter laptop en zo heerlijk rustig lezen.
  Met een glimlach op mijn mond, en die zie ik bijna voor het eerst ook weer op zijn toet, voel ik zowaar dat het geluksgevoel weer een beetje terugkomt na deze zware zomer.
  Ik denk maar zo dat het allemaal goed gaat komen en dat onze volgende zomer er heel anders uit gaat zien.

  1. Goh, Mariët… Wat kan het raar lopen in het leven, zeg. Ik ben er stil van. Ik hoop voor jullie allebei dat je man zich snel weer wat beter gaat voelen, want dit is gewoon heel naar.
   Fijn dat je in ieder geval vanavond allebei een fijn gevoel kunt hebben. Ieder positief moment is waardevol, zeker in deze situatie. Ik wens jullie veel geluk en vooral een spoedig herstel.

 3. Het leven is een feest, we moeten alleen zelf de slingers meenemen! Zoiets was het toch? Waar het om gaat is dat het klopt. Net als jou blog!

 4. Gisteren eerst toeristen blij gemaakt om ze ( ze stonden al zeker 10 min om zich heen te kijken waar ze naar toe moesten ) aangesproken en verteld hoe ze snel op plaats van bestemming konden komen. Dat gezicht van die mensen daar werd ik blij van. Niemand spreekt een vreemde aan blijkt dus) Uiteindelijk in de trein nog 2 pubermeiden die door de drukte verder dan hun lief was uit elkaar moesten zitten , aangeboden dat ik wel ging verzitten zodat ze naast elkaar konden zitten en gezellig konden kletsen. Wat waren ze blij en verrast dat ik dat wilde doen. Daar werd ik nu reuze blij van! Met een klein gebaar maak je dus heel gemakkelijk het leven van een ander een stuk leuker.

 5. Ik kreeg bij een client te horen,,”leuk, je bent er weer, met jou is het altijd lachen”. Als je ergens de humor van inziet dan krijg je gauw mensen aan het lachen. Laatst krijg ik met mijn broer in een wachtkamer de slappe lach, het effect was wel dat andere mensen ook begonnen te lachen. Een bezoeker bedankte ons! Mijn les is, zie de humor ergens van in en glimlach naar mensen, zeg ze gedag al ken je ze niet! Geeft een goed gevoel. :-)

  1. Haha briljant! De slappe lach in een wachtkamer… Als mensen ergens afleiding kunnen gebruiken, is het daar wel, zeg. Wie weet hoeveel je betekend hebt voor de mensen daar. Helemaal leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.